Goedkope autoverzekering

Wat wordt er vergeten bij het afsluiten van een goedkope autoverzekering?

Het afsluiten van een goedkope autoverzekering is iets wat de meeste van ons niet snel doen. Het is echter wel belangrijk om goed na te denken over wat voor een verzekering je wilt en wat je precies gedekt wilt hebben. Er zijn namelijk nogal wat dingen die mensen vaak vergeten wanneer ze een goedkope autoverzekering afsluiten. Hieronder hebben we enkele van deze dingen op een rijtje gezet, zodat jij zeker weet dat je alles netjes geregeld hebt!

Het kiezen van de juiste dekking

Bij het afsluiten van een autoverzekering goedkoop is het natuurlijk verleidelijk om voor de basisdekking te kiezen, omdat je dan minder premie betaalt. Echter kan dit een grote fout zijn. Als je betrokken raakt bij een ongeval waarbij jij in fout bent, dan zal je alleen de schade aan de andere partij terugbetaald krijgen en niet de schade aan je eigen auto. Kijk dus goed naar wat je allemaal wilt laten verzekeren en kies op basis daarvan het pakket dat het beste bij jou past.

Eigen risico

Bij sommige goedkope autoverzekeringen wordt er een hoger eigen risico gevraagd. Dit betekent dat je zelf een groter gedeelte van de kosten moet betalen als je bijvoorbeeld schade hebt aan je auto. Het kan verleidelijk zijn om te kiezen voor een hoger eigen risico, zodat je minder premie hoeft te betalen, maar let wel op dat dit betekent dat je bij schade ook meer zelf moet betalen.

Schadevrije jaren

Als je al jaren zonder schade rijdt, dan kan je profiteren van no-claim korting bij een Unive autoverzekering. Dit betekent dat je minder premie hoeft te betalen. Het is echter goed om te weten dat dit vaak geldt bij dezelfde verzekeraar. Ga je overstappen naar een andere verzekeraar, dan begint de no-claim korting vaak opnieuw. Houd hier dus rekening mee wanneer je een nieuwe verzekering gaat afsluiten.

Aanvullende verzekeringen

Naast de basisdekking, zijn er nog een heleboel aanvullende verzekeringen die je kunt afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan een inzittendenverzekering, rechtsbijstandsverzekering of pechhulpverzekering. Dit zijn allemaal dingen om goed over na te denken. Hoeveel passagiers heb je vaak in de auto? Waar en hoe vaak rij je? Dit kan allemaal invloed hebben op welke aanvullende verzekeringen voor jou van belang zijn.


 

Terug naar overzicht

Categoriën

aa-worden.nl.nl 2017 2024 | Sitemap Disclaimer | Privacybeleid | Veelgestelde Vragen |